Sportwinkel Decathlon wil in de kelder en op de begane grond sportkleding verkopen
NOS Nieuws

Sportwinkel in V&D-pand Den Haag

Eén van de grootste panden van het failliete warenhuis V&D krijgt (deels) een nieuwe huurder. Eind dit jaar wil de Franse sportwinkel Decathlon de deuren openen aan de Grote Marktstraat in Den Haag. Het is het eerste pand van de 62 voormalig V&D-vestigingen dat een nieuwe bestemming krijgt. Het nieuwe filiaal van de sportwinkel zou 50 banen opleveren.

Het bedrijf wil deze week het contract met verhuurder IEF Capital ondertekenen. Het zou gaan om de huur van de kelder en een deel van de begane grond.

"De gesprekken met verhuurder IEF Capital om een deel van het pand in Den Haag te huren liepen al ruim voor het faillissement van V&D", zegt expansiemanager Rohan Uijlings van Decathlon. "De winkel in de Haagse binnenstad is een aanvulling op de plannen om buiten de stad een belevingswinkel te maken." Daarover is het bedrijf nog in overleg met de gemeente Den Haag.

Decathlon probeert al langere tijd grote winkels te openen met vloeroppervlaktes van 2500 vierkante meter of meer. Er zijn al zeven winkels in Nederland, waarvan een in het centrum van Rotterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl