Cricketers komen net tekort tegen Bangladesh

Captain Peter Borren in actie tegen Bangladesh AFP

De Nederlandse cricketers zijn er in hun eerste wedstrijd op het WK Twenty20 niet in geslaagd voor een stunt te zorgen. Bangladesh bleek net iets te sterk en zegevierde met acht runs.

Oranje-captain Peter Borren won de toss en liet de Bangladeshi eerst batten. De inning werd gedragen door opener Tamim Iqbal, die mede dankzij zes vieren en drie zessen op een uitstekende score van 83 runs kwam.

De overige batsmen werden echter knap in toom gehouden door de Nederlandse bowlers. Vooral fastbowlers Timm van der Gugten en Paul van Meekeren hadden het op de heupen met respectievelijk drie en twee wickets voor weinig runs.

Opkruipen

De jacht van Nederland op het totaal van 154 runs was lange tijd een buitengewoon spannende. Stephan Myburgh en Borren zorgden er beiden met 29 runs voor dat Oranje lang in de wedstrijd bleef, maar het te behalen rungemiddelde bleef langzaam maar zeker opkruipen.

Met het vallen van de wickets van Borren en Stephan Myburgh in korte tijd leken de kansen dan ook verkeken. Mudassar Bukhari deed de hoop met een paar rake klappen weer een klein beetje opleven, maar Nederland kwam uiteindelijk net tekort.

STER Reclame