1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

Van der Laan sluit shisha-café na 'uitermate lugubere vondst'

Burgemeester Van der Laan heeft het shisha-café Fayrouz aan de Amstelveenseweg in Amsterdam per direct laten sluiten. Aanleiding is de vondst van een afgehakt hoofd op de stoep van de Fayrouz Lounge.

"We zijn vanochtend allemaal geconfronteerd met een uitermate lugubere vondst", zei Van der Laan tegen de gemeenteraad. De vondst van het hoofd heeft volgens hem op iedereen indruk gemaakt. "Het is een schok voor de openbare orde."

De politie heeft nog niet bekendgemaakt van wie het hoofd is. Volgens Het Parool is het slachtoffer de 23-jarige Nabil Amzieb. Zijn onthoofde lichaam werd gisteren gevonden in Amsterdam-Zuidoost.

Van der Laan: shisha-café wordt gesloten

Het café waar waterpijpen kunnen worden gerookt, staat bekend als ontmoetingsplek voor criminelen die betrokken zijn bij de zogeheten Mocro-oorlog, een machtsstrijd tussen vooral Marokkaanse bendes in de hoofdstad.

Zo werd er twee jaar geleden de Amsterdamse crimineel Mohammed el Mayouri geliquideerd nadat hij de bar had bezocht. Vorig jaar was de Fayrouz Lounge opnieuw in beeld bij een onderzoek naar een poging tot moord. Twee mannen werden opgepakt die vlakbij klaarstonden om iemand om te brengen, wie is nog steeds onduidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl