Ook op het trainingsveld van Ajax laat directeur Edwin van der Sar zich nog wel eens zien ANP Pro Shots

Edwin van der Sar pakt de keepershandschoen weer op. De voormalig doelman van Oranje is bereid gevonden om zijn oude amateurclub VV Noordwijk uit de brand te helpen. 

De Noordwijkers missen hun eerste keeper door een blessure en trokken de stoute schoenen aan in de zoektocht naar een vervanger. De laatste dagen is de club druk bezig geweest om Van der Sar speelgerechtigd te krijgen en dat is nu gelukt.

Zo staat de recordinternational dit weekend onder de lat tegen Jodan Boys in de hoofdklasse B. 

In 2011 kreeg Edwin van der Sar een afscheidswedstrijd in de Amsterdam Arena Pro Shots

Van der Sar keepte in het verleden in de A1 van Noordwijk, waar hij werd opgepikt door Ajax. De 45-jarige oud-doelman is tegenwoordig directeur marketing bij Ajax, maar verschijnt, als hij tijd heeft, nog weleens in zijn keepersoutfit op het trainingsveld van de Amsterdammers. 

Zijn laatste officiële wedstrijd was op 28 juni 2011, toen hij met Manchester United de finale van de Champions League verloor van FC Barcelona. 

Marco van Basten

Van der Sar is niet de eerste grote naam die zijn opwachting maakt in het eerste elftal van Noordwijk. In 2000 trainde Marco van Basten enkele keren mee met de selectie, maar tot een officieel duel kwam het niet. 

2000: Marco van Basten traint mee met Noordwijk

STER reclame