Een van de plekken in Jaffa waar de dader toesloeg
NOS Nieuws

Bloedige dag in Israël door steekpartijen en vuurwapengeweld

Bij een steekpartij in de Israëlische kustplaats Jaffa bij Tel Aviv is een toerist gedood. Het slachtoffer is een Amerikaan. Zeker negen mensen zijn gewond geraakt, van wie enkele ernstig. De Palestijnse dader is door de politie neergeschoten, hij zou zijn overleden.

De Palestijn stak in de haven van Jaffa eerst een aantal mensen neer. Daarna sloeg hij toe op de drukbezochte promenade. Op zijn vlucht richting Tel Aviv werd hij door agenten neergeschoten.

Ooggetuige steekpartij Jaffa: ik probeerde z'n oog nog te deppen

De Amerikaanse vice-president Joe Biden is juist vandaag op bezoek in Jaffa. Zijn delegatie was volgens de Jerusalem Post op de hoogte van het incident, maar het schema van Biden is niet aangepast.

Damascuspoort

Uren eerder was in Petah Tikva ook een steekpartij. Daar werd een man in zijn bovenlichaam gestoken. Het slachtoffer zou samen met een winkelier de aanvaller hebben overmeesterd en met zijn eigen mes hebben gestoken, waarna de aanvaller zou zijn overleden.

In Jeruzalem werden bij de Damascuspoort agenten beschoten. Twee van hen zijn gewond geraakt, van wie een ernstig. De dader is door de politie doodgeschoten.

Een van de plaatsen waar een steekpartij was vandaag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl