Facebookfoto van Luca met zijn vriendin
NOS Nieuws

Italiaanse studenten vermoorden man om 'effect' te zien

  • Rop Zoutberg

    Correspondent Italië

  • Rop Zoutberg

    Correspondent Italië

Twee Italiaanse studenten hebben afgelopen weekend een man van 23 gemarteld en vermoord in een appartement in Rome. Ze kenden hem vaag, en vermoordden hem volgens een van de studenten "gewoon om het effect te zien". De bekentenis van een van hen is al dagen nieuws in Italië.

Langzaam wordt meer duidelijk over de omstandigheden waaronder de twee rechtenstudenten van 29 en 30 jaar de 23-jarige Luca doodden. De man was naar het appartement van een van de twee moordenaars gelokt met het bericht ‘Kom we gaan ons vermaken’ op zijn telefoon.

Coke en alcohol

De moord is volgens het Italiaanse OM gepleegd na een etentje en een feest waarbij grote hoeveelheden coke en alcohol werden gebruikt.

Luca werd zaterdag naakt op een bed in het appartement teruggevonden met een strop om zijn nek. Hij had messteken over het hele lichaam en zijn schedel was ingeslagen met een hamer, zagen politieagenten na een melding van de vader van een van de verdachten. De verdachte had zijn vader in paniek gebeld met de boodschap dat hij iets stoms had gedaan.

Het was een spel om te zien hoeveel iemand kan verdragen

Een van de studenten tegenover de Italiaanse justitie

Beide studenten zijn afgelopen weekend gearresteerd. Een van de twee werd aangehouden in de stad Bologna, waar hij geprobeerd zou hebben zelfmoord te plegen.

De verdachte die een bekentenis heeft afgelegd, zegt dat het plan om iemand om het leven te brengen vorige week ontstond, waarna de zoektocht naar een slachtoffer begon. “We wilden iemand doodmaken, gewoon om het effect te zien. Het was een spel om te zien hoeveel iemand kan verdragen.”

Doodsstrijd

De zaak krijgt veel aandacht in Italië omdat een van de twee verdachten de zoon is van een bekende restauranthouder in Rome. Media zijn ook begonnen met het publiceren van de Facebookfoto’s van de twee studenten, waarop een aaneenschakeling van feesten is te zien. Ook publiceren kranten details waaruit blijkt dat het voor de mannen niet ongewoon was om 1500 euro aan cocaïne uit te geven.

Uit de eerste onderzoeken blijkt dat de vermoorde Luca urenlang in doodsstrijd is geweest. “Als een mens niets waard is, zijn woorden ook niets meer waard. Dan wordt een lichaam van een ander slechts een lichaam waarop je alle rechten hebt, tot kennelijk de dood aan toe”, becommentarieert de krant Repubblica de moord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl