Lege rekken in een verlaten V&D in Utrecht
NOS Nieuws

V&D misschien weer even open voor allerlaatste uitverkoop

Sommige V&D-warenhuizen zullen misschien de komende weken weer even opengaan om de overgebleven voorraden te verkopen. De curatoren zijn druk bezig om de failliete boedel af te wikkelen en wat er nog aan voorraden in de winkels ligt, weg te werken.

Een deel van de voorraden is juridisch eigendom van de leveranciers en wordt aan hen teruggegeven. Daarnaast zijn er opkopers voor hele partijen van bijvoorbeeld kleding. De curatoren bekijken vervolgens wat er dan nog aan voorraden overblijft en wat daarmee moet gebeuren. Een mogelijkheid is dat het naar tijdelijke outlet-winkels gaat.

Scenario

Een ander scenario is dat de restvoorraden verzameld worden in sommige V&D-warenhuizen, voor een allerlaatste uitverkoop.

Edwin van Wijk, de woordvoerder van de curatoren, benadrukt dat het gaat om een mogelijk scenario en het helemaal niet zeker is dat de V&D weer even de deuren opent. Ook is niet duidelijk of in dat laatste geval oud-medewerkers van V&D worden ingeschakeld bij de restverkoop. "We bekijken gewoon alle opties, maar niks is besloten of zeker", zegt Van Wijk.

In de meeste V&D-warenhuizen is nog een aantal bedrijfsleiders met enkele werknemers bezig met opruimen, inventariseren en het sorteren van de goederen.

Later deze week wordt ook het eerste faillissementsverslag van de curatoren verwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl