Minister Kamp
In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

Kamp onderzoekt verruiming opkoopregeling in aardbevingsgebied

De opkoopregeling voor het aardbevingsgebied in Noord-Nederland wordt mogelijk verruimd. Dat heeft minister Kamp tegen RTV Noord gezegd tijdens een bezoek aan het aardbevingsgebied.

Nu worden alleen nog in hele schrijnende gevallen huizen opgekocht via de Commissie Bijzondere Situaties. Het gaat dan om mensen die geconfronteerd worden met een stapeling van problemen van bijvoorbeeld zowel medische, psychische als economische aard. De aardbevingsschade kan dan de druppel zijn die de emmer doet overlopen.

RTV Noord meldt dat onderzocht wordt of ook mensen geholpen kunnen worden die hun huis niet kunnen verkopen en daardoor in de problemen komen. "Dat wordt dan geen algehele regeling, maar een die op individuele gevallen gericht zal zijn," aldus Kamp.

Populaire regeling

De minister liet verder weten voorlopig geen uitsluitsel te geven over de verlenging van de waardevermeerderingsregeling. Dankzij die regeling konden bewoners van huizen met aardbevingsschade voor een bedrag van vierduizend euro besteden aan energiebesparende maatregelen. De regeling was erg populair maar is inmiddels afgelopen.

Kamp wees erop dat het geld dat beschikbaar was voor de regeling inmiddels op is. Hij liet weten dat de kwestie in Den Haag aan bod komt bij de besprekingen over de voorjaarsnota.

Advertentie via Ster.nl