In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Hogeschool mailt per ongeluk gegevens van 4400 studenten rond

Hogeschool Van Hall Larenstein heeft de persoonlijke gegevens van zo'n 4400 studenten per ongeluk rondgemaild, schrijft Omroep Gelderland. Volgens de omroep gaat het om onder meer het woonadres, telefoonnummers, e-mailadressen en het BSN-nummer van de studenten.

De regionale omroep was via de website Publeaks getipt over het incident. Op die website kunnen mensen anoniem informatie delen met de media. Een woordvoerder van de hogeschool heeft het bericht bevestigd.

Volgens de woordvoerster zat het Excel-sheet per ongeluk als bijlage bij een e-mail die vorige week door het Student Service Centre aan studenten was gestuurd. Nadat studenten hierover aan de bel hadden getrokken, heeft het College van Bestuur alle betrokkenen op de hoogte gebracht. Studenten zijn opgeroepen het bestand te verwijderen. De woordvoerster spreekt van een menselijke fout. "Ik werk hier 23 jaar en het is de eerste keer dat zoiets gebeurt."

De hogeschool heeft de Autoriteit Persoonsgegevens op de hoogte gesteld. Het College van Bestuur heeft studenten verder opgeroepen zich te melden als ze in de problemen zijn gekomen door het rondsturen van het bestand. Volgens de woordvoerster heeft niemand zich gemeld.

De hogeschool Van Hall Larenstein heeft vestigingen in Velp en in Leeuwarden.

Advertentie via Ster.nl