David Moszkowicz in 2007 ANP

Na Bram en Robert nu ook David Moszkowicz geschrapt als advocaat

time icon

Ook David Moszkowicz mag van het Hof van Discipline nooit meer werken als advocaat. Na zijn broers Robert en Bram is hij de derde Moszkowicz die definitief van het tableau is geschrapt.

Eerder oordeelde de Raad van Discipline al dat hij niet langer als advocaat mocht optreden. Het Hof bevestigt dat oordeel nu in hoger beroep.

Volgens het Hof is er sprake van een patroon van onprofessioneel handelen. "David Moszkowicz is onwaardig het beroep van advocaat nog langer uit te oefenen", stelt de tuchtrechter. David Moszkowicz kreeg sinds 2007 al zeven keer een voorwaardelijke of onvoorwaardelijke schorsing.

Belangenverstrengeling

Moszkowicz moest zich verantwoorden nadat hij was aangeklaagd door de nabestaanden van een slachtoffer die hij bijstond in een moordzaak. Bij het intakegesprek vertelde hij de nabestaanden niet dat hij ook de moordverdachte bijstond.

Zelf verklaarde Moszkowicz dat hij dat pas een paar dagen voor de zitting ontdekte. Maar het Openbaar Ministerie wees hem daar al maanden eerder op.

Ongeloofwaardig

Het Hof vindt het gedrag van Moszkowicz onprofessioneel en ongeloofwaardig. "Hij bleek het dossier niet te kennen, negeerde de waarschuwing van het OM over belangenverstrengeling, en hij had geen enkele afspraak tussen hem en de cliënt vastgelegd."

Ook verwijt het Hof hem dat veel van zijn verklaringen niet klopten. Daarom vindt het Hof dat hij zich tijdens het onderzoek niet integer heeft opgesteld. Die opstelling heeft meegeteld bij het oordeel om hem definitief als advocaat te schrappen.

Tegen dit oordeel kan Moszkowicz niet in beroep.

STER Reclame