Feyenoord viert de 2-1 van Dirk Kuijt tegen Cambuur

Feyenoord boekt derde zege in acht dagen

Feyenoord lijkt een punt te hebben gezet achter een moeilijke periode. Na de competitiezege bij FC Utrecht (1-2) en de bekerzege op AZ (3-1) boekten de Rotterdammers met de 3-1 in de Kuip tegen SC Cambuur hun derde overwinning in acht dagen.

Tien minuten voor rust leverde een soepele aanval over rechts de 1-0 op. Dirk Kuijt veroverde de bal, waarna Rick Karsdorp met een voorzet Michiel Kramer vond en die bood vervolgens Jens Toornstra een niet te missen kans. Dat Kramer buitenspel stond bij de voorzet van Karsdorp was de arbitrage ontgaan. Kramer kopte even later ook nog net over bij een voorzet van links van de doelpuntenmaker.

Jens Toornstra zet Feyenoord op 1-0 tegen Cambuur
    Jens Toornstra
    Jens Toornstra viert zijn goal tegen Cambuur met aangever Michiel Kramer
    Fans protesteren tegen 'wanbeleid' Feyenoord
    Fan protesteren tegen 'wanbeleid' Feyenoord

Nienhuis sterk

Doelman Leonard Nienhuis hield Cambuur na rust overeind met een redding op een pegel van Eljero Elia en een prachtige reflex op een schot van dichtbij van Toornstra. Laatstgenoemde inzet verdween via de lat over het doel.

De Friezen konden zo blijven hopen op een puntje en met twee verse krachten (Rai Vloet en Kevin van Veen) besloot Cambuur-trainer Marcel Keizer ook werk te gaan maken van de jacht op een gelijkspel. Van Veen stond amper in het veld toen hij bij de tweede paal kon scoren, maar Rick Karsdorp was net iets sneller bij de bal.

Even later kopte Van Veen een hoekschop hard in. Kenneth Vermeer wist de bal nog net te keren, maar kon niet voorkomen dat Martijn Barto de bal vervolgens in het doel frommelde.

Dirk Kuijt maakt de 2-1 van Feyenoord tegen Cambuur
    Eljero Elia maakt de 3-1 van Feyenoord tegen Cambuur

Late goals Kuijt en Elia

Feyenoord ging na die tegenslag gehaast op zoek naar een tweede treffer. Daarbij ging veel mis, vooral in de passing, maar het kwam toch nog goed. Na een afgeslagen aanval haalde Toornstra uit en Nienhuis kon de van richting veranderde bal met een katachtige reflex keren, maar in de rebound kopte Kuijt de bal met een duik in het doel.

Na de 16de treffer van het seizoen voor Kuijt had Feyenoord het vertrouwen terug en liep de thuisploeg zelfs verder uit. Op aangeven van invaller Bilal Basaçikoglu tikte Elia vijf minuten voor tijd de 3-1 binnen en daarmee stelde hij de Feyenoord-zege veilig.