NOS Schaatsen

Wüst: fantastisch dat ik zo mijn seizoen afsluit

Wüst: het is fantastisch dat ik mijn seizoen zo afsluit

Zilver. Normaal gesproken is er dan geen lach te bespeuren op het gezicht van Ireen Wüst. Maar nu is alles anders. Na een moeilijke start van het seizoen, is Wüst weer in vorm. "Het is fantastisch dat ik zo mijn seizoen afsluit."

Martina Sábliková won de 3.000 en 5.000 meter. Met name op die laatste afstand was het verschil met Wüst heel groot. Het is dan ook een opdracht voor Wüst om volgend jaar met een grotere voorsprong de laatste afstand in te gaan.

Ik wil mijn Europese- en wereldtitel terug. Ik wil ook weer domineren op de 1.500 meter en de 3 kilometer. Dat is mijn doel.

Ireen Wüst

"Een mooie les voor volgend jaar. Ik moet aan mijn snelheid werken op die 500 meter. Maar op dit moment ben ik onwijs trots en blij op die 3 kilometer van gisteren en de 1.500 meter van vandaag. Ook de 5 kilometer leek weer ergens op."

De revival van Wüst, die de eerste helft van het seizoen miste door blessures en vormverlies, komt eigenlijk iets te laat. Het seizoen zit er namelijk op voor de 29-jarige Brabantse. Ze komt volgende week niet in actie tijdens de seizoensafsluiting, de wereldbekerfinale in Heerenveen. Wüst richt zich daarom alvast op volgend seizoen.

"Ik wil mijn Europese en wereldtitel terug. Ik wil ook weer domineren op de 1.500 meter en de 3 kilometer. Dat is mijn doel. En ik ben echt op de goede weg. Het is jammer dat ik volgende week niet voor eigen publiek aan de wereldbekerfinale kan meedoen. Ik ga in ieder geval met een heel goed gevoel de zomer in. Ik voel dat ik steeds beter word. Ik heb nog steeds heel veel plezier en ik kijk uit naar de volgende twee jaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl