Martina Sábliková heeft haar vierde wereldtitel binnen
NOS Schaatsen

Sábliková slaat aanval Wüst af en pakt vierde wereldtitel

Martina Sábliková is op grootse wijze voor de vierde keer wereldkampioene allround geworden. Op het ijs van het Sportforum in Berlijn sloeg de Tsjechische op de 5 kilometer de aanval van Ireen Wüst af.

Wüst nam na drie afstanden de leiding in het klassement en zorgde ervoor dat ze 1,94 seconden voorsprong had op de afsluitende 5 kilometer. Maar Sábliková liet geen spaan heel van Wüst op die afstand. Ze won met overmacht en finishte in 6.52,57. Ze snoepte liefst zeven seconden van het oude baanrecord af.

WK allround: samenvatting 5 kilometer (v)

Wüst komt tekort

Wüst vocht voor wat ze waard was, maar kon Sábliková niet bijblijven. Het verschil was dan ook groot. Wüst voltooide haar race in 7.01,41 en moest, net als vorig jaar in Calgary, genoegen nemen met de zilveren medaille.

De bronzen plak was voor Antoinette de Jong. Ze bekroont daarmee een sterk seizoen. De Jong werd Nederlands kampioene allround en veroverde brons bij de EK in Minsk. Linda de Vries, de derde Nederlandse deelneemster, eindigde als vierde.

Sábliková is met vier wereldtitels op weg om Wüst te evenaren. Wüst was vijf keer de beste van de wereld. Haar laatste wereldtitel dateert uit 2014.

  • NOS
    Uitslag 5.000 meter vrouwen
  • NOS
    Eindklassement vrouwen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl