NOS Schaatsen

Kramer: als het toernooi saai is, dan heb ik het goed gedaan

Kramer: als het toernooi saai is, dan heb ik het goed gedaan

Sven Kramer werd zondag in Berlijn voor de achtste keer wereldkampioen allround. En eigenlijk was het na de 500 meter, de eerste afstand van het toernooi, al duidelijk dat Kramer weer ging winnen.

"Ja, die 500 meter was goed. Dan ga je relaxter het toernooi in. Van tevoren zei ik dat ik hoopte op een saai toernooi. Natuurlijk is dat een beetje gekheid. Strijd is leuk, maar als het saai is, dan weet ik dat ik het super goed heb gedaan."

Toen kon ik nog winnen, nu kan ik alleen maar verliezen.

Sven Kramer

Acht jaar geleden werd Kramer net als dit weekend in Berlijn wereldkampioen. Het was toen zijn tweede titel. Zes gouden medailles verder kijkt Kramer nog eens terug op die overwinning. "Dat weet ik nog, ja. Daar reed ik volgens mij ook een heel goede 500 meter. De 1.500 meter reed ik tegen Davis, toen kreeg ik nog dik aan de broek. De situatie was heel anders destijds. Toen kon ik nog winnen, nu kan ik alleen maar verliezen."

Volgend jaar is de ijsbaan van Hamar het decor voor de WK allround, in 2018 mogelijk het Olympisch Stadion in Amsterdam. De vraag is nu hoeveel wereldtitels Kramer nog wil binnenhalen. Stopt hij met allrounden als hij tien keer de beste van de wereld is geweest?

Kramer: "Die kans is zeker aanwezig ja. Het zou fantastisch zijn als ik in Amsterdam het allrounden kan afsluiten met een tiende wereldtitel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl