Arek Milik viert zijn doelpunt met zijn ploeggenoten

Ajax werkt in Tilburg aan het doelsaldo

Ajax heeft in de achtervolging op koploper PSV geen fout gemaakt in Tilburg. Daar werd Willem II met 4-0 opzij gezet, waardoor het gat met PSV, dat gisteren won van FC Groningen, weer een punt is. Qua doelsaldo staat Ajax, dat zijn vijfde zege op rij boekte, met vijf goals voor.

Willem II verstopte zich niet in Tilburg en in een heerlijke openingsfase werden Jasper Cillessen (twee reddingen) en Kostas Lamprou (drie reddingen) meteen aan het werk gezet. Pas vlak voor rust werd er gescoord: Arek Milik kopte raak uit een gevoelige voorzet van Amin Younes, die kort daarvoor met een fraaie krul de paal had geraakt.

Door zijn goal is Milik de eerste Ajacied sinds Luis Suarez en Marko Pantelic in 2009/10 die in een eredivisieseizoen tot veertien doelpunten komt.

Arek Milik kopt de openingstreffer binnen voor Ajax, zijn veertiende dit seizoen
    Nemanja Gudelj (l) en Ajax-huurling Lucas Andersen in een duel om de bal
    Lasse Schöne profiteert van een fout van Rochdi Achenteh
    Davy Klaassen ramt de 4-0 tegen de touwen

Na hun prima optreden van de eerste helft begonnen de Tilburgers vol goede moed aan het tweede bedrijf, maar twintig minuten later keken ze tegen een hopeloze 4-0 achterstand aan.

Mike van der Hoorn kopte nog over, maar een minuut later verschalkte Riechedly Bazoer de kleine Lamprou met een fijne knal in de kruising. Daarna ging het snel: Lucas Andersen en Guus Hupperts verzuimden iets terug te doen voor Willem II, Lasse Schöne schoot simpel raak na een blunder van Rochdi Achenteh (hij legde de bal veel te nonchalant met de borst te terug op Lamprou) en Davy Klaassen scoorde uit de rebound na een bal op de lat van Amin Younes.

Erik Falkenburg deed nog iets terug, maar dat doelpunt werd afgekeurd omdat Dico Koppers een overtreding had gemaakt. In de slotminuten was het Funso Ojo en Hupperts ook al niet gegund om de thuisploeg de verdiende eretreffer te bezorgen.