ANP
NOS Nieuws

Militair vliegtuig met hulpgoederen vertrokken naar Athene

Vanaf de vliegbasis Eindhoven is een militair vliegtuig vertrokken met hulpgoederen voor Griekenland. Aan boord van het KDC-10 vliegtuig zijn onder meer dekens, slaapzakken en veldbedden voor vluchtelingen. De 25 ton aan goederen wordt aan het begin van de middag afgeleverd in Athene.

De Griekse regering vroeg vorige week om hulp bij het opvangen van gestrande vluchtelingen. Het Nederlandse kabinet wil met de toezegging laten zien dat Griekenland niet alleen staat.

De KDC-10 onderbrak voor deze hulpvlucht een oefening in Noorwegen. Het toestel keert morgen terug om in het kader van die oefening gevechtsvliegtuigen bij te tanken.

Vooral slaapzakken, dekens en veldbedden aan boord

Griekenland krijgt ook negen mobiele hulpposten uit Nederland. Die worden over land naar Griekenland vervoerd. Ze bestaan elk uit twee medische voertuigen met een generator, een tent en medische voorzieningen. Een deel is gisteren al vertrokken.

Griekenland heeft moeite met het opvangen van de vele vluchtelingen die het land zijn binnengekomen. Niet alleen op de eilanden, maar ook in de hoofdstad Athene zijn veel migranten gestrand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl