NOS Voetbal

Miedema: het was gewoon niet goed genoeg

Miedema: misschien verdienen we het geluk niet

"Je komt gewoon weer 1-0 achter", treurde Vivianne Miedema. "Tegen Zwitserland zijn we gaan voetballen na die achterstand en vandaag niet. We zijn vandaag overal tekortgekomen."

Maar een verklaring heeft de spits niet voor de off-day van de Oranje-vrouwen, die op het OKT een smadelijke 4-1 nederlaag kregen te slikken tegen Noorwegen. "Ik heb echt geen idee. Totaal niet. Het was gewoon niet goed genoeg. Zo simpel is het."

Miedema was desondanks dicht bij de 2-2 die de ommekeer in het duel had kunnen betekenen. Haar schot vloog echter via de binnenkant van het Noorse doel het veld weer in. "Ik deed alles goed bij die actie. Ik zag de verre hoek leeg. Maar dan missen we net dat laatste stukje geluk dat we deze week misschien wel niet gaan krijgen en misschien ook wel niet verdienen."

Van der Laan: te weinig afgedwongen

Toevallig

In die fase tot de 3-1 was het geloof in een goed resultaat wel weer terug, had bondscoach Arjan van der Laan gezien. "We hadden op dat moment weer wat grip. Al stond Noorwegen wel terecht op voorsprong. Zij waren goed vandaag en wij waren dat niet. We kwamen meer toevallig voorin dan dat we dat wisten af te dwingen. Noorwegen heeft verdiend gewonnen."

Toernooiwinst en dus ook de Spelen in Rio zijn voor Nederland nog niet helemaal uit zicht, maar het beeld is wel ernstig vertroebeld. Er zal om te beginnen woensdag gewonnen moeten worden van het sterke Zweden, dat na Noorwegen ook Zwitserland met 1-0 klopte.

"We zullen ons moeten herpakken om woensdag ons ware gezicht te kunnen laten zien", begrijpt Van der Laan. "En zolang er kans is, moeten we er voor gaan. Ik geloof er zeker nog in."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl