Sergio Padt is kansloos op de inzet van Jetro Willems

Ook Groningen kan zegereeks PSV niet beëindigen

Koploper PSV heeft zijn tiende overwinning op rij geboekt. De landskampioen klopte het thuisspelende FC Groningen met 3-0.

PSV kwam met een mazzeltje op voorsprong: Jethro Willems kreeg bij een aanval de bal voor zijn voeten, haalde direct uit en zag de bal via verdediger Hans Hateboer het doel in vliegen. Groningen had het daarna even moeilijk en dat was vooral de verdienste van Davy Pröpper, die met slimme passjes voor het nodige gevaar zorgde in het vijandelijk strafschopgebied.

Ergernis over een niet-gegeven strafschop (doelman Jeroen Zoet haalde Hedwiges Maduro onderuit) leidde bij Groningen tot agressiever spel en een kwartier lang werd PSV in de verdediging gedrukt. Tot echte kansen leidde het echter niet, omdat de eindpass ontbrak.

Jetro Willems juicht na de 0-1
    Davy Pröpper in duel met Hedwiges Maduro
    Etienne Reijnen in duel met Luciano Narsingh
    FC Groningen zwaaide Maikel Kieftenbeld uit

Weergaloze treffer Pröpper

Vijf minuten na rust, kort nadat Zoet een venijnig schot van Hateboer had gekeerd, verdubbelde PSV de score. Na een razendsnelle aanval zette Jurgen Locadia voor vanaf rechts en met een subtiele voetbeweging stuurde Pröpper de bal naar de verrre hoek.

Groningen geloofde er daarna amper meer in en PSV kreeg een paar keer de gelegenheid de score verder op te voeren. Zo raakte Marco van Ginkel de paal en kon doelman Sergio Padt Jeffrey Bruma maar net van scoren afhouden. Kort voor tijd werd het toch nog 3-0, dankzij Locadia die met een krachtig afstandsschot Padt het nakijken gaf.