Hakim Ziyech
NOS Voetbal

Twente sluit dramatische week af met nederlaag bij ADO

De dramatische week van FC Twente heeft op het veld een vervolg gekregen in Den Haag. De Tukkers kwamen tegen ADO Den Haag nooit in hun spel en verloren uiteindelijk met 2-1.

Terwijl Twente door vijf zeges op rij weer een beetje uit het sportieve dal was geklommen, bracht Ben Knüppe dinsdag een vernietigend rapport over de clubleiding naar buiten. Het bestuur stapte een dag later op en de KNVB deed er nog een schepje bovenop door te stellen dat het maar zeer de vraag is of Twente volgend jaar betaald voetbal speelt.

Trainer René Hake hoopte dat die berichten niet te veel invloed op het spel van zijn ploeg zouden hebben, maar Twente oogde wel degelijk aangeslagen. Waar vorige week tegen FC Groningen (2-0 winst) nog af en toe sprake was van 'gallery play' oogde Twente in de Hofstad besluiteloos en onzeker.

  • Pro Shots
    FC Twente blijft door dik en dun gesteund worden door de supporters
  • Pro Shots
    Thomas Kristensen heeft ADO Den Haag op 1-0 gezet
  • Pro Shots
    De supporters van ADO Den Haag laten hun ongenoegen in koeienletters weten
  • Pro Shots
    Thomas Kristensen en Mike Havenaar
  • Pro Shots
    Timothy Derijck is koelbloedig, 2-0 voor ADO Den Haag

Al na anderhalve minuut keken de Tukkers tegen een achterstand aan. Jerson Cabral, de afgelopen weken vaak uitblinker, liet Thomas Kristensen volledig vrij en de aanvoerder kopte van dichtbij raak uit een voorzet van Aaron Meijers. Ludcinio Marengo en Tom Beugelsdijk raakten namens ADO daarna de lat, Kristensen trof de paal.

ADO kwam vlak na rust toch op 2-0 en de manier waarop paste precies in het plaatje van de week van Twente. Bruno Uvini schampte de bal met zijn hand, maar wel dusdanig dat Mike Havenaar daardoor niet bij de bal kon. Arbiter Kevin Blom kon weinig anders dan fluiten voor een strafschop, die feilloos werd benut door Timothy Derijck.

Twente speelde in de vorm die het had een verloren wedstrijd na de treffer van Derijck. Toch kwam de ploeg tien minuten voor tijd uit het niets terug tot 2-1. Hakim Ziyech, tot dan toe niet in het spel voorgekomen, schoot de bal fraai in de bovenhoek. Een slotoffensief mondde in niets uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl