AFP
NOS Nieuws

Onderzoek naar mes in moordzaak-Simpson

De politie van Los Angeles onderzoekt een mes dat is gevonden op het landgoed waar O.J. Simpson heeft gewoond. De voormalige American football-speler werd in 1995 na een spraakmakende rechtszaak vrijgesproken van moord op zijn ex-vrouw en haar vriend.

Simpsons ex Nicole Brown en Ronald Goldman werden in juni 1994 dood aangetroffen in de tuin bij Browns woning in Brentwood, Los Angeles. Het tweetal werd meerdere malen met een mes gestoken, maar het moordwapen is nooit gevonden.

Simpson werd al snel aangemerkt als verdachte, maar na een lang proces - onder grote mediabelangstelling - werd hij vrijgesproken. In een civiele zaak die werd aangespannen door Browns familie, werd hij wel veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding.

'Onzin'

Volgens woordvoerder Andrew Neiman van de politie in Los Angeles is het mes vorige maand overgedragen door een agent die met pensioen is. Deze man zou het jaren geleden hebben gekregen van een bouwvakker die op het voormalige landgoed van Simpson werkte.

Het mes wordt onderzocht op dna-sporen, maar Neiman wijst erop dat het hele verhaal net zo goed onzin kan zijn. De woordvoerder wil niet zeggen waarom de gepensioneerde agent nu pas met het mes op de proppen komt. Ook wil hij niet kwijt wanneer het mes is gevonden en waar precies.

33 jaar cel

Mocht onverhoopt toch blijken dat het mes is gebruikt bij de dubbele moord, kan Simpson niet vervolgd worden. Iemand die in de VS is vrijgesproken kan niet voor hetzelfde vergrijp worden aangeklaagd.

Simpson zit momenteel in een gevangenis in Lovelock, Nevada. Hij werd in 2008 veroordeeld tot 33 jaar cel voor onder meer een gewapende overval, ontvoering en mishandeling. Hij kan onder voorwaarden na negen jaar vrijkomen.

EPA
Simpson tijdens zijn proces in 2008

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl