Feyenoord via AZ naar finale KNVB-beker Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Feyenoord heeft zich geplaatst voor de finale van het KNVB-bekertoernooi. De Rotterdammers wonnen in de feestende Kuip met 3-1 van AZ. 

Door Feyenoords maandenlange malheur in de eredivisie stond het treffen met AZ al tijden te boek als de wedstrijd van jaar. Eentje die een verloren seizoen alsnog wat glans kon geven. En dat was te merken: vanaf de eerste tel speelde de thuisploeg in de hoogste versnelling. 

De bezoekers hadden kunnen weten dat dit zou gebeuren. Toch hadden ze er geen antwoord op. Feyenoord domineerde, kreeg kansen via Dirk Kuijt en Karim El Ahmadi en kwam (na goed doorkoppen van Michiel Kramer) op 1-0 via een eigen doelpunt van Markus Henriksen.

Zo alert als Feyenoord de wedstrijd begon, zo gemakzuchtig werd de tweede helft ingegaan: na twintig seconden was het alweer gelijk. Ridgeciano Haps zette goed door na Rotterdams geklungel en uitgerekend Henriksen tikte opnieuw binnen. 

Feyenoord schoot direct in de kramp en verloor de grip op de wedstrijd. Niet dat de Alkmaarders veel met dat gegeven deden. Pas in de 75ste minuut kreeg AZ een kans op de 1-2. Dabney dos Santos raakte echter de paal. 

Niet veel later ontplofte de Kuip. Op aangeven van Jens Toornstra schoot Kramer de 2-1 binnen, wat leidde tot een explosie van vreugde bij de vaak bekritiseerde spits, zijn medespelers en de hondstrouwe fans. Kuijt gooide vanaf de stip het duel op slot.

STER reclame