Actie voor referendum over sloop huurwoningen Rotterdam

George Verhagen van de huurdersvereniging Feijenoord gaat langs de deuren in Rotterdam om handtekeningen op te halen voor een referendum RTV Rijnmond

Bezorgde huurders in Rotterdam willen een referendum houden over de sloop van duizenden huurwoningen. Ze zijn begonnen met het verzamelen van handtekeningen om dat referendum mogelijk te maken, schrijft RTV Rijnmond.

De gemeente wil het aantal goedkope huurwoningen met 20.000 verminderen en meer huizen bouwen voor gezinnen en hoger opgeleiden. De bewoners van de goedkope huizen willen de sloop via een stadsreferendum voorkomen. Daar hebben ze 10.000 handtekeningen voor nodig.

Armoede

George Verhagen van de huurdersvereniging Feijenoord gaat ervan uit dat die handtekeningen snel binnen zijn. "Vorig jaar hebben we binnen een paar dagen duizend handtekeningen ingezameld om een huurverhoging tegen te houden, dus dit is geen grote klus."

De sociale huurders zijn bang dat de lage inkomens de stad uit worden gejaagd. "De wethouder vergist zich heel erg in de armoede die in de stad heerst. Heel veel mensen hebben moeite om de huur te betalen en de goedkoopste woningen staan op de nominatie om te verdwijnen. Wij willen dat de wethouder ons de zekerheid geeft van een betaalbare huur", zegt Verhagen.

Volgens wethouder Schneider van Stedelijke Ontwikkeling zijn er juist te veel sociale huurwoningen en is er een gebrek aan woningen voor de middeninkomens. Een referendum over de sloop van de goedkope woningen ziet hij met vertrouwen tegemoet. "Het referendum grijp ik aan om duidelijk te maken welke kant we op willen met deze stad, dat we bouwen aan een betere en sterkere stad."

Dit is een artikel van

STER Reclame