Hezbollah-leider Nasrallah spreekt zijn aanhangers toe
NOS Nieuws

Golfstaten: Hezbollah is terroristische organisatie

Zes Golfstaten onder leiding van Saudi-Arabië hebben de Libanese Hezbollah-beweging op de lijst van terroristische organisaties gezet. Ze hebben dat gedaan vanwege "gewelddadige acties in de lidstaten".

Niet alleen de beweging zelf, maar ook haar leiders en aanverwante organisaties zijn nu door de landen van de GCC als terroristisch aangemerkt. De zes landen hebben verder hun burgers in Libanon opgeroepen het land meteen te verlaten.

Het besluit komt nog geen twee weken nadat Saudi-Arabië had aangekondigd dat het een paar miljard dollar aan Libanon geeft voor de strijd tegen Hezbollah.

Bedreiging

De militante beweging, die in Syrië vecht aan de zijde van president Assad, probeert in de Golfstaten burgers te rekruteren voor haar strijd en wapensmokkel.

"Deze activiteiten van Hezbollah zijn niet verenigbaar met de humanitaire normen en waarden en het internationale recht. Ze zijn een bedreiging voor de Arabische nationale veiligheid", zegt een woordvoerder van de Golfstaten.

Naast Saudi-Arabië maken de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit, Qatar, Bahrein en Oman deel uit van de groep Golfstaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl