Gerard van den Belt heeft het zwaar tijdens een persconferentie
NOS Voetbal

'Van den Belt schoof fouten Munsterman onder tapijt'

Na een dienstverband van ongeveer een jaar moet directeur Gerald van den Belt FC Twente, zo luidt een van de aanbevelingen in het onafhankelijke rapport, weer verlaten.

Volgens voetbalcommentator Arno Vermeulen heeft Van den Belt de fouten van de reeds vertrokken Joop Munsterman geprobeerd verborgen te houden.

'De datum 1 mei staat met rood potlood in alle agenda's'

"Van den Belt moest juist schoon schip maken, maar nu moet hij terugtreden uit zijn huidige functie", stelt Vermeulen in Langs De Lijn En Omstreken.

"Hij zou nog een functie mogen behouden binnen FC Twente, maar als je de omschrijving ziet van die functie, dan ben je ongeveer verkoper in de fanshop. Het is dus de vraag of hij dat heel aantrekkelijk vindt."

Vermeulen stelt dat Van den Belt in een lastige positie terechtkwam. "Maar hij had zo dapper moeten zijn de KNVB te bellen en te zeggen: kom hier eens kijken, want hier klopt een aantal zaken niet. Maar dat deed hij dus niet. Hij heeft geprobeerd de fouten van Munsterman onder het tapijt te vegen."

1 mei

Niet alleen bestuurlijk, ook financieel zit FC Twente in zwaar weer. De club heeft een schuld van bijna honderd miljoen. "Er moet heel snel orde op zaken worden gesteld. De datum 1 mei staat in Enschede met rood potlood in alle agenda's aangekruist", stelt Vermeulen.

"Er vallen voortdurend lijken uit de kast en niemand weet hoe de club ervoor staat. Voor 1 mei moet dat boven water zijn. De licentiecommissie bepaalt dan of FC Twente de licentie mag behouden. Het moet dan aan de gestelde eisen voldoen. De situatie is voor Twente wel een beetje wankel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl