Bert van Oostveen
NOS Voetbal

Van Oostveen: Twente op rand van afgrond

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB, heeft de ontstane situatie bij FC Twente, waar de bestuurlijke top het veld moet ruimen, kwalijk genoemd en hij meent dat de club nog een lange weg te gaan heeft.

"Dit is een harde, maar noodzakelijke stap voor FC Twente. De club heeft een grote en trouwe achterban, is maatschappelijk betrokken en leeft enorm in de omgeving, maar bestuurlijk is er de afgelopen jaren een puinhoop van gemaakt. Bovendien hebben bestuursleden bewust financiële informatie achtergehouden en dat is kwalijk. Daardoor staat de club op de rand van de afgrond."

Moeilijke, persoonlijke beslissingen

Het doorvoeren van de genoemde aanbevelingen uit het rapport is overigens nog geen garantie voor het voortbestaan van de club, laat Van Oostveen weten.

"De licentiecommissie beoordeelt in een apart traject ook nog de financiële stukken van de club. Kortom, FC Twente moet de komende maanden hard aan het werk, en staat voor moeilijke, deels persoonlijke beslissingen. Maar dit is de enige manier om te zorgen dat de club uit de huidige situatie kan komen en de blik vooruit kan werpen. De KNVB helpt en ondersteunt daar waar het kan, maar de club moet dit helemaal zelf doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl