GinoPress
NOS Nieuws

Marcouch: angst binnen moslimgemeenschap na brandstichting

PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch vindt dat minister Van der Steur snel met de islamitische gemeenschap in gesprek moet. Aanleiding is het incident gisteren bij een moskee in Enschede en een dreigbrief die moskeeën ontvingen.

Gisteren gooide een man van 33 een molotovcocktail naar de moskee aan de Tweede Emmastraat in Enschede. De brandbom kwam terecht op een grasveldje van het gebedshuis. Met hulp van buurtbewoners is de man opgepakt.

Marcouch noemt wat er in Enschede is gebeurd meer dan alleen brandstichting en spreekt van discriminatoir geweld. Volgens het Kamerlid is er angst binnen de islamitische gemeenschap.

Haatzaaiers

"We moeten deze haatzaaiers geen kans geven. Daarom moeten we adequaat reageren", zei Marcouch in het NOS Radio 1 Journaal. "Het zou helpen als minister Van der Steur de onrust en het gevoel van onveiligheid weg kan nemen door in gesprek te gaan met de islamitische gemeenschap en duidelijk te maken wat de overheid kan doen."

Het Centraal Joods Overleg veroordeelt met kracht de recente bedreigingen en de fysieke geweldpleging tegen Nederlandse moskeeën. "Hierdoor wordt een klimaat geschapen waarin het in vrijheid beleven van een levensovertuiging steeds moeilijker wordt", staat in een verklaring.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl