Politie in Bosnië EPA

In een gecoördineerde politieactie in verschillende Europese landen is vorige week een bende opgerold, die via internet wapens, drugs en vervalste documenten te koop aanbood. 

Bij de actie werkten de Nederlandse, Duitse, Bosnische, Zwitserse, Franse, Litouwse en Russische politie samen, heeft de Duitse politie vandaag bekendgemaakt. De politie deed invallen in zo'n 70 woningen en kantoorpanden, nam servers in beslag en hield een onbekend aantal verdachten aan.

De hoofdverdachte is een 27-jarige Bosniër, die in Bosnië werd opgepakt. De Duitse politie hield drie Duitsers en twee Syrische broers aan.

Zwarte markt

De bendeleden worden ervan beschuldigd dat ze via internetfora wapens, heroïne en cocaïne verhandelden. Ook boden ze criminele diensten aan, zoals het infecteren van computers. Dit soort fora, die in feite online zwarte markten zijn, zijn heel populair onder criminelen.

Een van de bekendste zwarte markten was Silk Road, die twee jaar geleden door de FBI offline werd gehaald. Sindsdien zijn er veel alternatieven opgedoken, maar geen ervan evenaart Silk Road.

STER reclame