NOS Voetbal

De Boer zag de voetbalshow van Ajax bruut worden onderbroken

De Boer: waren net goed bezig met een mooie show

Volgens Ajax-trainer Frank de Boer was zijn ploeg net bezig met het weggeven van een mooie voetbalshow, toen die bruut werd onderbroken door de tweede gele kaart van Anwar El Ghazi. Ondanks de rode kaart na 54 minuten kwamen de Amsterdammers niet meer in de problemen en wonnen verdiend met 4-1.

Ajax swingde weer eens in de Arena en kwam na een half uur op 2-0 door goals van Arkadiusz Milik en Davy Klaassen. "Zeer verdiend", vertelt De Boer. "Ik vond de 2-0 voorsprong bij rust zelfs nog mager."

Door de rode kaart van El Ghazi moest Ajax noodgedwongen gas terugnemen. De aanvaller moest het veld verlaten na een tweede gele kaart voor een overtreding op Ridgeciano Haps. De Boer: "Hij probeerde hem te ontwijken, als de scheidsrechter dat goed aanvoelt doet hij het af met een waarschuwing."

Klaassen zag Ajax zestig minuten 'echt goed' voetballen

Aanvoerder Klaassen was samen met spits Milik met twee treffers de gevierde man bij Ajax. "We hebben zestig minuten echt goed gespeeld, het zag er leuk uit. We zaten er lekker in en kunnen met een fijn gevoel naar huis", aldus de middenvelder.

Door de overwinning komen de Amsterdammers weer op één punt van koploper PSV. Over drie weken nemen Ajax en PSV het in Eindhoven tegen elkaar op. "Die wedstrijd wordt cruciaal", kijkt Klaassen alvast vooruit. "Maar voor die tijd moeten we ook alles winnen."

Davy Klaassen juicht na zijn doelpunt tegen AZ

Met de 4-1 winst doorbreekt Ajax de sterke serie van AZ, dat na de winterstop alle duels won. En dus was er teleurstelling, maar vooral berusting bij AZ-spits Vincent Janssen.

"Je weet dat er na al die overwinningen een verlies kan komen. Ajax was vandaag veel beter, dat kon iedereen zien. Een keer op je bek gaan kan gebeuren", aldus de maker van de 3-1.

Zijn coach John van den Brom had meer van het duel verwacht. "Het verschil was te groot. Wij hadden te veel ontzag en zijn nu weer even terug op aarde. We moeten deze wedstrijd snel vergeten."

'Donderdag knallen'

Voor de Alkmaarders staat donderdag weer een belangrijk duel op het programma. Dan wacht Feyenoord in de halve finale van de KNVB-beker. Voor Janssen is de opdracht naar die wedstrijd duidelijk:

"We moeten dit van ons afzetten, de koppen omhoog krijgen en donderdag weer knallen."

Blessure Johansson

AZ moet het tegen de Rotterdammers waarschijnlijk stellen zonder Mattias Johansson. De rechtsback liep tegen Ajax een enkelblessure op. "Het ziet er niet goed uit voor hem", aldus Van den Brom.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl