Marcus Rashford viert zijn doelpunt met Juan Mata

Rashford wijst Van Gaal opnieuw de weg

Manchester United heeft in een week van de waarheid opnieuw gewonnen, tegen Arsenal nog wel (3-2). De 18-jarige spits Marcus Rashford, die bij zijn debuut tegen FC Midtjylland (5-1) ook al twee keer scoorde, was met twee doelpunten en een assist de grote man bij de Mancunians.

Afgelopen donderdag stond Rashford onverwacht voor het eerst in de basis, nadat Anthony Martial in de warming-up geblesseerd was afgehaakt. De tiener greep met twee doelpunten zijn kans en drie dagen later deed hij het opnieuw tegen Arsenal.

Rashford schoot United in de 29ste minuut op voorsprong en kopte in de 32ste minuut zijn tweede goal binnen. Na de aansluitingstreffer van oud-United-speler Danny Welbeck vergrootte Ander Herrera op aangeven van Rashford de marge twintig minuten na rust weer tot twee.

Mesut Özil maakte er met een volley nog 3-2 van in de 69ste minuut, maar verder kwam Arsenal niet. De Gunners doen door de nederlaag slechte zaken in de titelrace. Het verschil met koploper Leicester City is vijf punten.

Daley Blind en Memphis Depay begonnen in de basis bij United en een derde Nederlander maakte zijn debuut. De 18-jarige verdediger Timothy Fosu-Mensah, die in de zomer van 2014 de overstap van Ajax naar United maakte, kwam in de 55ste minuut in de ploeg voor Marcus Rojo.

Met de zege op Arsenal zette United de kroon op een sterke week. Na de 3-0 winst bij Shrewsbury Town in de FA Cup en de 5-1 winst op FC Midtjylland in de Europa League nu ook een overwinning op een topper in de Premier League. Van Gaal heeft weer even lucht.

Nacer Chadli viert zijn goal tegen Swansea

Tottenham wint wel

Waar Arsenal verloor, pakte stadgenoot Tottenham Hotspur wel de drie punten. De Spurs kwamen tegen Swansea City op achterstand, maar wonnen uiteindelijk met 2-1.

Alberto Paloschi opende namens de bezoekers de score en Nacer Chadli en Danny Rose zorgden voor de overwinning van de nummer twee uit de competitie. Het verschil tussen de Spurs en Leicester is twee punten.