Brittany Bowe en Pavel Koelizjnikov tijdens de huldiging in Seoul
NOS Schaatsen

Koelizjnikov kon zich lastig opladen, Bowe net op tijd hersteld

Pavel Koelizjnikov werd in Seoul voor de tweede keer op rij wereldkampioen sprint. De jonge Rus deed dat met overmacht. Maar zo makkelijk als het eruitzag, zo moeilijk was de voorbereiding voor Koelizjnikov, gaf hij toe na afloop van het toernooi.

"Het was moeilijk om mezelf op te laden voor dit toernooi. Ik had mijn zinnen gezet op de WK afstanden in Kolomna, waar ik de 500 en de 1.000 meter won. Dit toernooi kwam vrij snel daarna, dus dat was lastig voor mij."

Koelizjnikov: ik moest me erg opladen voor dit toernooi

De wereldkampioen bij de vrouwen was misschien wel een verrassende. Wie vrijdag tegen Brittany Bowe zou hebben gezegd dat zij goud zou veroveren, zou door haar zijn uitgelachen. De Amerikaanse sprintster, die op de slotdag van de WK sprint haar 28ste verjaardag vierde, had afgelopen week een voedselvergiftiging opgelopen, maar bleek net op tijd hersteld.

"Ik was herstellende deze week. Elke dag ging het wat beter", zegt Bowe. "Ik was blij dat het toernooi niet vrijdag, maar zaterdag begon. Laat ik het zo zeggen. Vandaag voelde ik me veel beter."

Bowe: ik was blij dat het toernooi zaterdag pas begon

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl