Jorien ter Mors had meer verwacht van de WK sprint
NOS Schaatsen

Ter Mors: ik moet meer oefenen op de 500 meter

Voor Jorien ter Mors verliepen de WK sprint niet zoals gehoopt. De 26-jarige Enschedese werd na een sterk optreden bij de WK afstanden bestempeld als de titelfavoriet, maar na drie afstanden was duidelijk dat goud niet haalbaar was.

"Het waren vandaag niet de races die ik voor ogen had. Ik kom maar moeilijk op gang, ik mis snelheid in het begin. Ik sta hier niet zo op scherp als ik op de WK afstanden stond. Al die wedstrijden hakken er wel in. Ik rijd wel goed, maar je moet perfect rijden wil je winnen", vertelt Ter Mors, die naar een verklaring probeert te zoeken.

Het was in Seoul wel duidelijk dat Ter Mors tekort komt op de 500 meter, de afstand die Brittany Bowe en Heather Richardson wel onder de knie hebben. "De 500 meter doe ik te gehaast, te rommelig. Ik moet gewoon meer oefenen. De andere meiden zijn gewoon beter op de 500 meter. Ik kan nog heel veel winst pakken op die afstand", benadrukt Ter Mors.

Dat Ter Mors, die zaterdag de eerste 1.000 meter won, niet de tweede 1.000 meter winnend afsloot, deed haar wel pijn. "Ik had die 1.000 meter nog wel graag willen winnen, ja. Jammer dat ik net tweede word. En derde in de eindstand. Tsja, hoeveel sprintwedstrijden heb ik gereden, dus dan is het niet zo raar toch?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl