Kjeld Nuis tijdens het interview met verslaggever Jeroen Stekelenburg
NOS Schaatsen

Nuis: actie van Koelizjnikov wel grappig

De glimlach op het gezicht van Kjeld Nuis was nog breder dan die op het gezicht van wereldkampioen Pavel Koelizjnikov. De 26-jarige Nederlander was ontzettend blij met zijn zilveren medaille op de WK sprint. De meeste voldoening haalde hij uit zijn goede 1.000 meters.

Met 1.09,28 en 1.09,09 was hij twee de keer beste op de kilometer. Met overmacht. En dat doet Nuis goed. "Ik ben heel blij met zilver, maar ik kijk vooral naar het gat dat achter mij zit. Deze 1.000 meter was er wel echt eentje", doelt hij op zijn afsluitende race.

"Mijn slotrondje was heel goed. Als het nog een rondje verder was geweest, dan had ik zo doorgereden. En als je na de eerste dag merkt dat je gewoon zilver kan pakken, dan moet je dat gewoon doen."

Handjes op de rug

Koelizjnikov finishte in 1.09,84, maar liet zijn race wel lopen op het laatste rechte stuk. De 21-jarige Rus ging staan en kwam met zijn handen op de rug over de eindstreep. "Hij dacht: 'deze heb ik wel binnen'. Hij mocht geloof ik twee seconden op mij verliezen. Dat ging hij niet meer weggeven. Ik vond zijn actie wel grappig, eerlijk gezegd. Ik was alleen maar superblij dat ik tweede werd. Bij mij gingen de handjes wel even omhoog, hoor", aldus Nuis.

Het feit dat Nuis twee keer Koelizjnikov wist te verslaan op de 1.000 meter geeft hem ook heel veel vertrouwen. Helemaal met het oog op de Olympische Spelen in Pyeongchang. "Ik heb motivatie genoeg, ik blijf gewoon gaan. Dat wordt nog mooi de komende jaren tegen hem. Kom maar op."

Koelizjnikov finisht met de handen op de rug

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl