NOS Voetbal

Oud-FIFA-baas Blatter: ik kom terug

Blatter wenst Infantino veel succes

Sepp Blatter, de gevallen voorzitter van de FIFA, denkt dat Gianni Infantino het prima gaat doen als nieuwe voorzitter van de wereldvoetbalbond. Dat zegt de Zwitser in zijn eerste interview na de verkiezingen van afgelopen vrijdag, waarmee definitief een einde aan het tijdperk-Blatter is gekomen.

"Hij is een man die opgeklommen is binnen de voetbalorganisatie", weet Blatter over zijn opvolger. "En hij is nog een jonge vent. Hij staat in de kracht van z'n leven en barst van de energie. Ik weet zeker dat hij zijn werk goed zal doen."

Blatter wenst zijn landgenoot het beste in zijn nieuwe functie. "Als de meerderheid van de 207 voetbalbonden zo duidelijk aangeeft welke richting ze op willen dan kan ik alleen maar zeggen: Gianni, succes. Maak er wat van."

Ik vond 't geweldig om de verkiezing van de nieuwe FIFA-voorzitter te volgen.

Voormalig FIFA-preses Sepp Blatter

Blatter bekleedde vanaf 1998 de machtigste positie in het voetbal, maar werd afgelopen december geschorst wegens een dubieuze miljoenenbetaling aan UEFA-voorzitter Michel Platini. Hoewel Blatter zijn werkzaamheden niet meer mocht uitvoeren, was hij tot vrijdag officieel nog altijd FIFA-voorzitter.

Blatter is er niet rouwig om dat hij die titel nu kwijt is. "Ik vond 't geweldig om de verkiezing van de nieuwe FIFA-voorzitter te volgen. Want dat betekent dat ik nu echt voorzitter af ben."

Dat betekent nog niet dat we ook van Blatter af zijn. Want als de 79-jarige kwiek wegloopt, heeft hij nog een laatste boodschap: "I'll be back".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl