Phillip Cocu is tevreden met de 2-0 zege op ADO Den haag
NOS Voetbal

Cocu: groep gaat goed met spanning om

Drie dagen na het 0-0 gelijkspel met Atlético Madrid sleepte PSV na rust een 2-0 zege op ADO Den Haag in de wacht. Phillip Cocu zag dat zijn team lang moest wachten op de openingsgoal, maar zo'n scenario is volgens de coach niet per se ongunstig.

"Met een vroege goal kan de spanning wegvallen en kan je minder gaan spelen", aldus Cocu. "Nu werden we juist sterker. We hebben een groep die juist goed met spanning kan omgaan. Bij weinig spanning willen we weleens wegvallen, hoewel dat in de tweede helft van het seizoen nauwelijks is voorgekomen."

Cocu had tot de goal van Marco van Ginkel in de 71ste minuut niet gewanhoopt. "We kunnen altijd een goal maken en hebben niet voor niets al zo'n lange serie met een doelpunt (in 51 opeenvolgende eredivisieduels werd gescoord, red.). Het vertrouwen is groot."

Cocu: gaan goed met spanning om

Marco van Ginkel rendeert tot nu toe goed bij PSV. De van Chelsea gehuurde middenvelder maakte zijn derde goal in vier eredivisiewedstrijden. "Ik voel me thuis hier en dat zie je in het veld", aldus Van Ginkel.

Over een eventueel langer verblijf in Eindhoven spreekt Van Ginkel zich niet uit. "Dat is een beetje snel. Ik ben hier tot het einde van het seizoen. We willen kampioen worden en het goed doen in de Champions League. Het worden belangrijke maanden."

Van Ginkel: voel me thuis en dat zie je

Luuk de Jong stelde met het tweede doelpunt de overwinning op ADO veilig. In tegenstelling tot Van Ginkel had de aanvoerder, die tegen Atlético was geschorst, geen midweekse wedstrijd in de benen. Afgelopen woensdag had hij vanaf de tribune meegeleefd met zijn teamgenoten.

"Ik hoopte op een goed resultaat en als we daar een goaltje maken, kunnen we misschien voor een stunt zorgen", aldus De Jong.

Luuk de Jong: goal kon niet uitblijven

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl