De spelers van Cambuur vieren de overwinning met het publiek Pro Shots

SC Cambuur heeft zijn eerste punten van 2016 binnen. Na zeven nederlagen op rij werd thuis met 1-0 gewonnen van een uiterst matig PEC Zwolle.

Cambuur begon gretig. Al na tachtig tellen schoot Sander van de Streek in het zijnet. Het vizier bleek bij zijn ploeggenoten Martijn Barto, Sjoerd Overgoor en Erik Bakker evenmin op scherp te staan. Van PEC werd ondertussen weinig vernomen in de eerste helft.

Het eerste gevaar na rust kwam zowaar uit Zwolle, maar de knal van Dirk Marcellis zeilde over het Cambuur-doel. Toen PEC na een uur met tien man verder moest, omdat Ouasim Bouy een door de gasten hevig betwiste tweede gele kaart kreeg, gloorde er hoop in de Friese harten. Gebrek aan vernuft voorkwam echter dat Cambuur kon profiteren van de overtalsituatie.

Totdat Jack Byrne vanaf de rand van het strafschopgebied de uiterste hoek vond en Cambuur op voorsprong zette. PEC was in het vervolg nog twee keer dicht bij de 1-1, maar die bleef uit. 

Cambuur deed dankzij de zege de laatste plaats op de ranglijst over aan De Graafschap. De Doetinchemmers spelen zondagmiddag nog thuis tegen sc Heerenveen.

STER reclame