NOS Voetbal

Dijks rekent op ruimte tegen AZ

Mitchell Dijks over Ajax - AZ

Zondagmiddag om kwart voor vijf speelt Ajax tegen AZ, de topper tussen de nummer twee (Ajax) en de nummer drie (AZ). Mitchell Dijks krijgt waarschijnlijk met Alireza Jahanbakhsh te maken als directe tegenstander. "Een goede speler. Snel ook. Hij gaat veel buitenom. Maar dat ligt me wel."

Dijks is onder de indruk van AZ, de ploeg in vorm. "Ze hebben nu zeven wedstrijden achter elkaar drie punten gepakt. Dat zegt alles. Het is een goed voetballende ploeg, erg sterk in de omschakeling. Maar wij zullen ook ruimte krijgen."

Vertrouwen

In de zo gehavende verdediging van Ajax is Mitchell Dijks een rotsvast steunpunt. De linksback is blij dat hij nu eindelijk het volle vertrouwen krijgt van Frank de Boer.

"Ik heb ook de andere kant meegemaakt toen ik weg moest bij Ajax", vertelt Dijks over zijn verhuur aan Heerenveen en zijn seizoen bij Willem II. "Ik weet nu dat vertrouwen heel belangrijk voor me is. Dan durf ik acties te maken en iemand uit te spelen."

Door de blessures van Kenny Tete en Jairo Riedewald moet Ajax improviseren op verdedigend vlak. Dijks: "Ik speel nu met Nick Viergever naast me. We praten veel met elkaar. Vooral over hoe het beter moet."

Riechedly Bazoer en Mitchell Dijks (r)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl