Hoogspringer Jan Peter Larsen (36) viert feest na zijn zevende indoortitel
NOS Sport

Zevende indoortitel hoogspringer Larsen, Vetter beste bij verspringen

Routinier Jan Peter Larsen heeft zijn zevende nationale indoortitel bij het hoogspringen veroverd. De 36-jarige atleet, die in 2004 zijn eerste indoortitel binnenhaalde, troefde op de eerste dag van de NK indoor in Apeldoorn de jeugd af met 2,13 meter.

Die hoogte haalde ook de 17-jarige Sven van Merode, maar hij had meer sprongen nodig. Het brons was voor de 20-jarige Dave Brandhoff met 2,10. "De jeugd komt eraan. Het scheelde niet veel", keek Larsen terug op de spannende wedstrijd.

Vetter springt ver

Meerkampster Anouk Vetter veroverde haar eerste nationale indoortitel. De 23-jarige atlete, die zich al geplaatst heeft voor de Olympische Spelen in Rio, won het verspringen met 6,21 meter. Die afstand zette ze in haar zesde en laatste poging neer. Vetter had in maart kunnen meedoen aan de vijfkamp op de WK indoor, maar heeft besloten geen gebruik te maken van de uitnodiging.

In Apeldoorn haalden naast Vetter ook Sophie Klumper en Carola van Wagtendonk de grens van 6 meter. De 6,00 meter was voor beiden een persoonlijk record. Het zilver ging naar Klumper, het brons was voor Van Wagtendonk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl