De trein ontspoorde na een botsing met een hoogwerker ANP

Machinisten die weer gaan rijden op het traject bij Dalfsen waar dinsdag een trein ontspoorde en de machinist om het leven kwam, krijgen van vervoerder Arriva begeleiding. 

"Machinisten die dat willen, krijgen iemand mee op de rit", zegt woordvoerder Roos Zevenboom van Arriva. Waarschijnlijk rijden vanaf morgen de eerste treinen weer tussen Zwolle en Emmen, schrijft RTV Oost.

Het is toch beladen om het traject weer af te leggen.

Roos Zevenboom, Arriva

Er zijn bij de vervoerder speciaal mensen opgeleid om mensen na calamiteiten bij te staan. "Ik kan me voorstellen dat mensen deze hulp willen, want het is toch beladen om het traject weer af te leggen. Maar er zijn ook machinisten die dit niet nodig hebben."

Arriva wil dat de machinisten in alle rust weer aan het werk kunnen. Daarom zijn de media niet welkom bij de eerste ritten. "De machinisten moeten het klaren", zegt Zevenboom. "Er gebeurt een ongeluk, maar ondertussen moeten we met z'n allen professioneel blijven denken en de reizigers weer een veilige treinrit bieden."

'Verslagenheid is groot'

Zevenboom zegt dat het treinongeluk diepe indruk heeft gemaakt. "De verslagenheid bij collega's is groot. Het was onze eerste zorg om opvang te bieden aan nabestaanden en medewerkers." Arriva heeft daarom bijeenkomsten gehouden waarop mensen konden praten over het ongeluk.

Het vervoerbedrijf verwacht dat vandaag de eerste testritten worden gedaan na het ongeluk bij Dalfsen. 

De trein van Arriva ontspoorde na een botsing met een hoogwerker die een beveiligde overweg overstak.

STER reclame