ANP

Een medewerker van het Amerikaanse attractiepark SeaWorld is bij dierenwelzijnsorganisaties geïnfiltreerd. Het bedrijf heeft de spionage toegegeven en heeft beloofd er direct mee te stoppen. De werknemer die spioneerde werd eerder al geschorst, maar zou nog wel in dienst zijn bij SeaWorld.  

SeaWorld zegt dat het bedrijf spioneerde om de veiligheid van het personeel, bezoekers en de dieren te beschermen. Ze vonden de manier waarop de dierenwelzijnsorganisaties werkten "bedreigend". SeaWorld laat een extern bedrijf de omvang van de spionage in kaart brengen. 

PETA

Een van de organisaties waar de werknemer zich naar binnen werkte is PETA. Zij zeggen dat de man activisten van PETA probeerde aan te zetten tot geweld. PETA vindt dat hij moet worden ontslagen. 

Dierenwelzijnsorganisaties uitten al jaren kritiek op SeaWorld. Over dierenmishandeling verscheen in 2013 ook de prijswinnende documentaire Blackfish. Eind vorig jaar zwichtte het attractiepark voor de druk en besloot het om in 2017 te stoppen met de omstreden orkashows.   

STER reclame