Cricketer Cooper opnieuw in allerijl toegevoegd aan Oranje

Tom Cooper komt ook tijdens komend WK Twenty20 in actie voor Oranje AFP

Cricketer Tom Cooper is alsnog opgeroepen voor de Oranjeselectie voor het WK Twenty20, dat vanaf komende maand in India wordt gespeeld. Hij vervangt Sikander Zulfiqar, die nu als reserve meegaat.

De 29-jarige geboren Australiër zou in eerste instantie verplichtingen in zijn geboorteland hebben ten tijde van het WK. Nu dat niet het geval is, heeft de Nederlandse bond Cooper in allerijl aan de selectie toegevoegd. 

Cricketrel

Twee jaar geleden kwam Cooper om dezelfde reden pas op het laatste moment bij Oranje. Hij verving toen Timothy Gruijters, die zich geblesseerd had afgemeld. Gruijters stelde echter dat hij door de cricketbond gedwongen werd om zich geblesseerd voor te doen en bracht dat via een YouTube-filmpje in de openbaarheid.

De selectie voor het komende WK: Peter Borren (captain), Wesley Barresi, Logan van Beek, Mudassar Bukhari, Ben Cooper, Tom Cooper, Timm van der Gugten, Vivian Kingma, Ahsan Malik, Paul van Meekeren, Roelof van der Merwe, Stephan Myburgh, Michael Rippon, Pieter Seelaar en Max O'Dowd.

STER Reclame