Facebook | Vluchtelingenwerk

Raja (9) en Mido (7) uit het Brabantse Loosbroek zijn de protesten in hun gemeente tegen de komst van een asielzoekerscentrum meer dan zat. In een brief naar burgemeester Marieke Moorman doen ze een voorstel.

"Beste mevrouw de burgemeester. Wij hoorden dat er geen vluchtelingen in Heesch mogen wonen. Dat vinden wij zielig voor de vluchtelingen", schrijven zij in hun brief. "Wij wonen in Loosbroek en naast ons huis hebben wij een heel groot veld. Dat veld is van ons en daar mag wel een asielzoekerscentrum gebouwd worden. Papa en mama vinden dat goed."

Naast ons huis is een groot veld waar een azc gebouwd kan worden. Papa en mama vinden het goed.

Raja (9) en Mido (7) uit Loosbroek

Volgens de kinderen is er op het veld wel plek voor zo'n 50 asielzoekers. Ze hebben alleen een verzoek: er moeten wel veel kinderen komen wonen waar de twee mee kunnen spelen. Raja en Mido eindigen de brief met een oproep aan de burgemeester om naar het veld te komen kijken.

Burgemeester Moorman gaat in gesprek met de kinderen, zegt een woordvoerder van de gemeente Bernheze: "We vinden het plezierig dat mensen willen meedenken. De burgemeester gaat dan ook altijd in op dit soort reacties. Dus ook op het verzoek van Raja en Mido."

De brief van de kinderen werd door hun vader op een besloten pagina op Facebook gezet, schrijft het Brabants Dagblad. Vervolgens is de brief op twitter openbaar gemaakt. Tegen de krant zegt de vader dat de Raja en Mido zelf initiatief hebben genomen om de brief te schrijven en dat hij niet hoopt dat zijn kinderen nu onderdeel worden van "een politiek verhaal". 

STER reclame