Het logo van T-Mobile
NOS Nieuws

T-Mobile lijdt onder concurrentie

T-Mobile heeft een moeilijk jaar achter de rug. Het bedrijf zag de winst, omzet en het aantal klanten in 2015 dalen. Dat blijkt uit de publicatie van de jaarcijfers.

De brutowinst zakte ruim twintig procent tot een half miljard euro. Ook de omzet kromp, met tien procent tot zo'n 1,4 miljard euro.

"De financiële resultaten van 2015 bleven achter bij de verwachtingen, onder invloed van sterke concurrentie en dalende marktprijzen", zegt T-Mobile directeur Mark Klein. Desondanks noemt Klein het bedrijf financieel "robuust".

T-Mobile verloor afgelopen jaar ook klanten aan de concurrentie. Doordat er 135.000 vertrokken heeft het bedrijf er nu nog zo'n 3,67 miljoen over.

Lotgenoten

Daarmee bevindt het telecombedrijf zich in hetzelfde schuitje als Vodafone. Dat bedrijf kwam begin deze maand met cijfers. Vodafone is het afgelopen kwartaal 68.000 klanten verloren in Nederland. Het bedrijf heeft ruim 5 miljoen klanten over.

Vodafone verliest daarmee terrein aan concurrent KPN. Dat bedrijf liet eerder weten veel mobiele klanten erbij te hebben gekregen. Afgelopen kwartaal ging het om 80.000 klanten.

Ook Tele2 voelt de hete adem van andere telecombedrijven in de nek. Het bedrijf nam eind vorig jaar een eigen 4G-netwerk in gebruik en wilde zo de concurrentie aangaan met KPN, T-Mobile en Vodafone. Maar Tele2 wint er vooralsnog weinig klanten mee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl