Forensische rechercheurs brengen vondsten in kaart
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Drugscrimineel waarschijnlijk omgekomen door ongeluk

Een drugscrimineel uit Etten-Leur is waarschijnlijk niet vermoord, maar overleden door een ongeluk met zijn scooter. Justitie en politie komen tot die conclusie na onderzoek. Familie van de man sprak eerder vermoedens uit dat hij om het leven is gebracht.

In december werden van de 26-jarige Brabander resten gevonden in een sloot. Dat gebeurde op het moment dat ernaast werd gemaaid en de sloot werd uitgebaggerd. Uit dna-onderzoek bleek dat het om Danny de Deugd ging, een bekende van de politie.

De politie had vorige jaar zomer, in juli, een zwaar beschadigde scooter bij de sloot gevonden. Omdat de eigenaar ervan niet snel te achterhalen was, werd die vernietigd. Vermoedelijk was De Deugd de eigenaar; iemand had hem eerder op de scooter zien rijden.

Gemist

De man werd niet gemist. Familie en vrienden dachten dat hij in de gevangenis zat.

De familie van Danny de Deugd wil zich volgens Omroep Brabant niet neerleggen bij de bevindingen van justitie en politie. De nabestaanden houden de optie open dat de man om het leven is gebracht. Ze wezen er eerder op dat criminelen het op hem hadden gemunt.

Advertentie via Ster.nl