De Like-knop op Facebook krijgt mogelijk emoji's Engadget

Facebook is vandaag officieel begonnen met het plaatsen van vijf extra emotie-knoppen bij berichten die mensen posten. Voorheen was het alleen mogelijk om een iets te liken, maar vanaf nu kun je uit vijf extra emoties kiezen: geweldig, grappig, verbluft, verdrietig en boos.

Over de verandering is lang nagedacht. Want de like is inmiddels een ingeburgerd begrip geworden en Facebook durfde daar niet zomaar dingen aan te veranderen. De afgelopen jaren is er binnen het bedrijf flink over gediscussieerd, bleek eerder uit een gesprek dat Bloomberg had met Chris Cox, bij Facebook eindverantwoordelijk voor de producten van het platform.

Meeleven

Uiteindelijk vertelde Facebook-topman Mark Zuckerberg in september vorig jaar tijdens een vraag- en antwoordsessie dat het platform gingen kijken naar alternatieve emoties voor de like-knop. De topman legde uit dat Facebook mensen de ruimte wilde geven om andere emoties te delen dan alleen like. Bijvoorbeeld als iemands oma is overleden. Dan is een 'ik leef met je mee'-knop gepaster.

Het bleef alleen onduidelijk hoe die knop er precies uit ging zien. In oktober bleek dat Facebook gebruikers verschillende opties naast de like wilde geven, in plaats van bijvoorbeeld een vind-ik-niet-leuk- of respect-knop.

STER reclame