Bastien Nguyen / Twitter
NOS Nieuws

Man die Brusselse tramtunnel inreed: mijn gps zei links aanhouden

"Ik was in Brussel voor mijn werk maar ik ken de weg daar niet. Ik vertrouwde blindelings op mijn gps die zei: links aanhouden. Links, daar was een tunnel, zag ik. Een gewone tunnel zoals er zoveel zijn in Brussel, leek het me. Maar ik kon het allemaal niet zo goed zien. Het was donker en het regende."

Dat is de verklaring die François L. geeft. Hij is de man die met zijn Range Rover de tramtunnel indook en anderhalve kilometer ondergronds doorreed voordat hij vast kwam te zitten. En even later wereldnieuws werd. L. (65) uit Vlaams-Brabant had zijn dag niet, vertelt hij nu tegen de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

Hij reed rond acht uur 's avonds de tunnel in om zich anderhalve kilometer verder helemaal vast te rijden op het spoor. Door zijn grote Range Rover kon hij lang doorrijden. Andere, kleinere auto's zouden al veel eerder zijn vastgelopen.

Angstaanjagend

Eenmaal in de tunnel, had de man meteen door dat er iets niet klopte. "Er was geen straat meer maar een spoor. Het was een tunnel voor de tram. Ik twijfelde: terugrijden of even doorrijden om verderop er weer uit te komen? Ik koos de laatste optie. Ik hoopte op een snelle uitgang en vreesde elke seconde dat er een tram om de hoek zou komen. Een heel angstaanjagend gevoel."

Dat het niet tot een botsing kwam, was te danken aan het Brusselse trambedrijf. De auto was gezien en uit voorzorg waren alle trams stilgezet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl