Trein Dalfsen in delen weggetakeld

Het bergen van de trein die gisteren bij Dalfsen ontspoorde, is waarschijnlijk eerder klaar dan gedacht. Burgemeester Noten van Dalfsen zegt dat de werkzaamheden voorspoedig verlopen. Drie van de vier treindelen zijn al op diepladers getakeld, de bergers zijn bezig met het vierde. 

Spoorbeheerder ProRail wil de werkzaamheden vanmiddag afronden. Daarna kan worden begonnen met reparaties aan het spoor. Waarschijnlijk moet ook een deel van de grond worden afgegraven. De hoogwerker heeft diesel gelekt en de trein olie en koelvloeistof.

Het herstel van het spoor en het afgraven zullen naar verwachting enkele dagen duren. Noten gaat ervan uit dat er na het weekend weer treinen kunnen rijden op het traject tussen Zwolle en Ommen.

Het laatste treinstel wordt weggetakeld

Gisteravond was een noodweg aangelegd naar het weiland waar het vierdelige treinstel ligt. Dat was nodig omdat de grond drassig is en de kranen en ander materieel anders konden wegzakken.

De Arriva-trein botste gisterochtend op een hoogwerker. Daardoor kantelde en ontspoorde de trein. De machinist kwam om het leven. Twee reizigers werden gewond naar het ziekenhuis gebracht, vijf anderen werden ter plekke behandeld. Arriva zet voorlopig bussen in op het traject Zwolle-Ommen; tussen Ommen en Emmen rijden wel gewoon treinen.

Kraanmachinist

De kraanmachinist werd gisteren aangehouden voor verhoor. Hij is inmiddels vrijgelaten, maar hij blijft wel verdachte. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of de man wordt vervolgd.

Hem zou dan dood door schuld, het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop, of het veroorzaken van gevaar voor het spoorwegverkeer met dodelijke afloop ten laste worden gelegd.

STER reclame