Politie valt villa eigenaar Grashopper binnen

De oud-eigenaar van coffeeshop The Grasshopper in Eindhoven is volgens zijn advocaat stomverbaasd over de invallen van vanochtend. De politie viel de villa van de 42-jarige man binnen en legde beslag op 69 panden. 

Volgens zijn advocaat, Peter van de Laar, is het een raadsel waarom het Openbaar Ministerie dit heeft gedaan. "Eerder is er ook al een onderzoek geweest hoe die man aan die panden is gekomen en uit dat onderzoek is totaal niets gekomen."

De man stapte over op vastgoed, nadat hij was gestopt als coffeeshophouder. "Hij heeft veel panden en die verhuurt hij. Dat is zijn inkomstenbron."

'Het begint weer opnieuw'

De man zelf begrijpt er niets van, zegt zijn advocaat. "Hij zegt ook: die hetze blijft maar aan de gang. Er is een groot onderzoek geweest, daar ben ik schoon uitgekomen. En nu begint het weer opnieuw."

Volgens Van der Laar wordt zijn cliënt niet als verdachte aangehouden. Tijdens de invallen was de man ook gewoon in zijn villa in Eindhoven. 

'Het is een raadsel waarom er beslag is gelegd'

De  politie zegt dat de afgelopen tijd uitgebreid onderzoek is gedaan naar het witwassen van mogelijk crimineel verkregen geld. Bij de actie van vanochtend is onder meer administratie in beslag genomen. 

In totaal is beslag gelegd op 65 panden in Eindhoven en op vier panden in Helmond. De politie deed behalve in de villa ook onderzoek op acht andere locaties: zes in Eindhoven en verder in Uden en Maastricht. 

STER reclame