NOS Nieuws

Grote politie-inval Eindhoven: 69 panden in beslag genomen

Militairen en honden ingezet bij inval

De politie heeft vanochtend een inval gedaan in een villa in Eindhoven. Het is onderdeel van een groot witwasonderzoek naar crimineel verkregen vermogen. Volgens Omroep Brabant is er beslag gelegd op 69 panden in Eindhoven en Helmond.

Behalve bij de villa, deed de politie ook onderzoek op acht andere locaties: zes in Eindhoven, één in Uden en één in Maastricht. De hoofdverdachte is een 42-jarige man uit Eindhoven.

Er werkten 110 mensen mee aan de actie. Er zijn geen verdachten aangehouden.

  • SQ Vision
  • SQ Vision
  • SQ Vision
  • SQ Vision
  • SQ Vision
  • SQ Vision

De villa is het huis van de 42-jarige voormalige eigenaar van coffeeshop The Grasshopper in Eindhoven. Die coffeeshop is sinds enkele jaren gesloten. Burgemeester Van Gijzel trok de vergunning in 2012 in omdat er aanwijzingen waren van drugshandel door een van de exploitanten en zijn broer.

Politie en militairen

Politiemensen en een specialistisch team van Defensie waren bij de inval in de woning aan de Vogelkerslaan betrokken. Militairen doorzochten het huis met speciale apparatuur. De kapitale villa werd afgeschermd met witte schermen. Ook werden speurhonden ingezet. Volgens omwonenden viel de politie de villa rond half tien binnen.

Administratie in beslag genomen

Op de meeste plaatsen heeft de politie administratie en gegevensdragers zoals mobiele telefoons en computers in beslag genomen. Van de 69 panden waar beslag op is gelegd, staan er 65 in Eindhoven, voornamelijk in het centrum van de stad. Vier panden staan in Helmond. De panden zijn eigendom van de 42-jarige Eindhovenaar en/of zijn bedrijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl