Annemieke van Put | NOS

Mars haalt wereldwijd miljoenen chocoladerepen terug, omdat er stukken plastic in kunnen zitten. De repen zijn gemaakt in Nederland. Mensen wereldwijd krijgen het advies de repen vanwege verstikkingsgevaar niet te eten.

Het gaat om Mars, Snickers en Milky Way in verschillende formaten en verpakkingen Celebrations en Mini Mix met een houdbaarheidsdatum tussen 19 juni 2016 en 8 januari 2017.

Pijpleiding

Een klant in Duitsland vond op 8 februari een stukje plastic in een mini-Snickers. Dat stukje plastic was afkomstig van een afsluitdop van een pijpleiding.

Waarschijnlijk is er iets misgegaan bij het vervangen van een leiding in de Mars-fabriek in Veghel. Een stuk plastic is niet verwijderd, waar dat wel had gemoeten. Het plastic is daardoor in sommige repen terechtgekomen. Uit voorzorg haalt Mars alle repen terug die mogelijk plastic bevatten.

'Consumenten kunnen hun producten terugsturen'

De kans is volgens Mars niet groot dat er een stuk plastic in een reep zit. "De kans dat je de loterij wint, is groter", zegt een woordvoerder. "Maar we willen geen enkel risico nemen en willen niet dat een consument zich verslikt of verstikt door een van onze producten."

Terugsturen

Mensen die repen hebben gekocht, kunnen die voor 31 maart kostenloos terugsturen. Mars heeft een lijst (.pdf) vrijgegeven waarop mensen kunnen controleren of hun Mars of Snickers gevaarlijk kan zijn.

STER reclame