Luchtbeelden van treinongeluk Dalfsen

Het slachtoffer dat is omgekomen bij het treinongeluk in Dalfsen is de machinist van de trein. Dat heeft burgemeester Noten van Dalfsen bevestigd op een persconferentie.

Het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk is nog in volle gang. Het wordt uitgevoerd door de inspectie in samenwerking met de politie. Ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoekt het ongeluk. De onderzoekers bekijken zowel de technische als de menselijke kanten van het incident.

'De bestuurder van de hoogwerker is verschrikkelijk geschrokken'

Waarschijnlijk duurt het nog dagen voor er weer treinen kunnen rijden op het traject. "Het is belangrijk dat het onderzoek eerst grondig wordt verricht", zei president-directeur Eringa van spoorbeheerder ProRail op de persconferentie. "Daarna moet de ravage worden opgeruimd en het beschadigde spoor worden gerepareerd."

NOS / Lars Boogaard

De kraanmachinist is erg geschrokken door het ongeluk. Hij sprong uit zijn voertuig vlak voor de trein tegen de hoogwerker botste. De bestuurder is aangehouden in verband met het strafrechtelijke onderzoek. Hij wordt verhoord.

Gewonden

Tijdens het ongeluk zaten er zo'n vijftien mensen in de trein. Zeven mensen raakten gewond, twee van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Hun toestand is niet levensbedreigend.

STER reclame